20 май 2007

Дъждът вали, а теб те няма - какво от това...има други, навън в деня.

Доктор Ахмед Доган благодари на сътрудниците си в евроизбори 2007. И казва: “нашият електорат осъзна най-директно важността на европарламента”. Това подкрепя доволството му, прозряно от ехидна усмивка и леко снизхождение към журналистите в залата.
“Няма да се обидя, ако съм лидер на първа политическа сила” смее се докторът. Не отговаря с цифри колко струва предизборната му кампания. Някои му ръкопляска.
ДПС е първенец. Електоратът му знае колко съществени са изборите за депутати в ЕП…
Другите не знаят.. Не искат да питат..Не разбират?
На 20 май София се облече в сиво, валя дъжд, гърмеше. Наводниха се къщите на едни, мозъците на други. Излезе, че модерността е специфична форма на апатия.
Състояние на човека, отрупан от кодовете на Големия заговор. Човекът, който смътно подозира нещо по “високите етажи” на властта, но е толкова индивидуален и незаинтересован да се занимае с тях. Той знае, отдавна, че политиците са “маскари”, “един дол дренки”, “еднакви” и това неистово го кара да не даде на осемнадесетте заплата от 7000 евро. И отива на спорт, а после - да изгледа Матрицата, докато си пържи лук с яйца.
Нали разбирате, че гласовете за ДПС са постоянен индикатор?! Ако в едната паничка на везна има 3 бонбона, а в другата 33 и махнем 32 бонбона от втората паничка, то първата с трите първоначални бонбона натежава значително.
Не ми се вярва само трите бонбона от първата паничка да включват в съдържанието си указание за употреба на евроизбори. По-скоро пише: традицията повелява.
А при нас – мързелът, липсата на смелост и тихата безотговорност.
Дъждът спря. Дали летаргията ни ще спре през октомври?

Обяснение: Заглавието е преобразувано от текст на песен: " А ти ще бъдеш просто никъде - за мен, какво от това. Теб те няма - какво от това, има други навън в нощта..."

6 коментара:

Анонимен каза...

Не знам кога и не знам кой беше казал: Всеки народ си заслужава управниците!Българският-най-паче.
Тъпоумието на някои е обяснимо,но това което не разбирам и което дълбоко,искрено ме изпълва с гняв е
пълното безразличие на млади,умни и интелигентни хора!Зашо бе ,момчета и момичета , защо си останахте при бирата и интернета, при тихото псуване и шумното недоволство???Ами сега ще бъдем страната с най-голяма група депутати с турски произход!Не,нямам
нищо против турците-бедни и свестни хорица,обаче не съм съгласна,с факта, че 6000000 българи ще се представляват от турци,които в голямата си част са полуграмотни,мислеха че си гласуват за президенти и не говорят български! Ами,момчета и момичета,вие го избрахте.Ваш беше изборът!!А свободата е правото да избираш!Свалете оковите си!

Александър Кръстев каза...

Един нагъл Сокол прелетя за пореден път и закри с големите си криле ("обръчи") българския псевдополитически небосклон.
Всъщност не е лошо, че не отговори на Виктор Николаев колко му струва кампанията, а че въпросният г-н Николаев, който работи в БНТ(!!!) примиренчески вдигна рамене, вместо да си зададе въпроса още стотина пъти, докато му отговорят.

Ако това е българската журналистика сега, предпочитам да си остана PR! Поне ще знам, че работата ми е да позамазвам пред хората, а не да ме ползват за замазване.

Ева Истаткова каза...

Абсолютно си прав! Надявам се, не цялата БГ журналистика повдига рамене. Има и смели.

Анонимен каза...

засега герб победи. чакам новото дясно, за да гласувам и за него. ДПС е шамар за теб - ти които си мислеше, че няма смисъл да се гласува. Ако смяташ да живееш на друго място и да си "развейпрах", "безотговорен дезертьор" или просто "стиснат като паразитен гъз" в желанието си да изкараш някой-друг долар, след като си си платил всички такси, вакси и наеми и си работили като продавач на гофрети или говнети - ок. Но ако смяташ да живееш тук - следващия път гласувай или ромите от улицата ще влязат в дома ти.

Анонимен каза...

Вашите постулати, мили другарчета, може и да важат в някоя друга държава, където политическият живот не е пазарче. Докато на всичките сергии ми продават развалени домати на една и съща цена - нямам желание да си купувам домати, от който и да е. А дали турчина-продавач прави най-големи продажби изобщо не ме интересува! Най-съзнателно не отидох да гласувам, защото нямам фаворит, за когото да гласувам. Лицата и думите им са до болка познатите ни стари и лукави, позамазани, от тук, от там, нескопосано, с нов грим. Аз лично не виждам нищо ново, нищо по-добро и докато не видя - няма да гласувам. Не ми казвайте дали съм безотговорен или не! Вие не можете да ме съдите за моята преценка, както аз не мога и не ви съдя за вашата!

Анонимен каза...

Няма "не гласувам" разбери! Ако не гласуваш - просто твоят глас и гласовете на другите негласували се разпределя пропорционално към тези, за които е гласувано!!! Не разбрираш ли, че в момента твоето бъдеще се определя от неграмотни хора, на които им се плаща по 5 лв, за да гласуват и те го правят без да знаят за какво гласуват! Не казвам, че има голям избор, но все пак има избор и твоят глас или неглас има значение. Не знам дали си живяла преди 1989-та, но тогава нямаше избор. Имаше само 1 партия. Сега, понеже имаме избор - критерийте и претенциите ни са гигантски. Така е за всичко. Забелязала ли си, че като отидеш в супермаркета се чудиш какво да си купиш? Не знаеш и кое списание да четеш, защото те са 500. Не можеш и да избереш какво ти се прави и избираш най-лесното, което ти дава най-бърза власт - pc+net. Изборът драга, е за мащабни визии - ляво, дясно или център. Ако взимаш 150 лева - избираш ЛЯВО, за да взимаш 157 лева след 2 месеца. Ако взимаш 1200 - избираш ДЯСНО, за да можеш да взимаш 2200 след 1 година.