27 май 2007

Внимание, жена зад волана!

Ще я познаеш. Тя стои не прибрано и принцески точно върху осовата линия, забравила е, че и страничните огледала си имат функции, затова пък възторжено се радва на умовете на онези дизайнери, които така подходящо са сложили централно, най-голямото и хубаво огледало.
Моля, дайте път!
На кръстовище, знаеш, стоящият вдясно е с предимство. Тя се намира вляво. Елегантно тръгва точно, когато най-малко очакваш, защото фаворизира песничката “като летен дъжд живота бе за нааас” (внезапен и проливен) и недоумява, защо безвкусно облеченият в синьо господин я спира, и то тъкмо, когато пускат любимата й “Always” по радио 1. Полицаят строго: “Нали видяхте, че отнехте предимството на сивия Форд?”. Тя с непринудена почуда: “Какво предимство, та аз съм дама?!”…
Забележка:
Жената шофьор е като пай с боровинки. Сладък, но семките ти се завират между зъбите. Истината е събираемо от факта, че автомобилът е същинска гримьорна – за всеки има огледало и ред, и още – скоростта не е фактор: подобно на пазаруването, тук, действа принципа за старателната разходка.
Когато цифрите говорят и жените затихват…
Статистиките сочат, че по-високият процент на леки произшествия: тоест, одрасквания, “чукване”, “синки” по колата и пр. са гордо дело на жените и тук науката достолепно се произнася чрез доказателства: ориентацията не е сред силните качества на дамите. В крайна сметка, кой е казал, че лявото е ляво?! Добре знаем, че нещата са винаги относителни и са променлива на гледната точка. Преди да сте се разсърдили, замислете се – колко либерална позиция е това.
Негър скиор?
Пример за вербална дискриминация: “Да си видял жена шофьор и негър скиор?”.
Миналата година на синята писта в Пампорово с очите си видях негър скиор. Честно!
Време за обобщение.
Жена – шофьор не е оксиморон. По-скоро синоним на представата ни за света: пътуването е наслада, не състезание. Бързането причинява стрес, убива нервни клетки, които имайте предвид не се възстановяват, разваля настроението и съсипва идеята ти за хармония. Що се отнася за паркирането – ако всички по света нямаха против да премахнем досадните бордюри и разширим междублоковите пространства, щяхме да си решим проблема и светлото бъдеще на розовите храсти в градска среда щеше да е осигурено…
И понеже все още се размножаваме в свят, правилен според кодекса на джунглата, още дълго роднините на дамите по майчина линия ще бъдат обговаряни, с голямо внимание, при това.

4 коментара:

Анонимен каза...

Ето и още малко статистика:По-голямата част от тежките,животозастрашаващи ПТП са дело на шофьори-мъже.Тези дето се ориентират по-добре,но в развитите им ловджийски инстинкти доминира агресията,безумната жажда да се самодоказваш,че си господаря на пътя, че си по-добрият,че си.....ОПАСЕН,мамка му!!
Качени върху стотици коне,тези видиотени каубои на пътя посягат върху живота ни,ей така,за да са първи... първи в какво... в късия път към смъртта!Не само тяхната, мамка му!

Анонимен каза...

добре пиленце, ще внимаваме за теб.

Анонимен каза...

Евче, дано в тази статия не става дума и за теб, като се има предвид че си жена. Това не е обида , я просто се бъзикам:)
ти си видяла негър -скиор, аз имам една позната, която има всички категории и в момента работи във фирма за прекарване на огеоопасни газове. Пътува в чужбина с огромни цистерни. Така че заложеният стереотип, които до някаква степен е и истина, започва да се разрушава. Да, наистина леките катастрофи са причинени от жени, съм съгласна и с коментара по-горе, че тежките са причинени от мъже. Жените карат леко, затова не могат да направят тежка катастрофа. Жените преценяват трезво възможностите си, рисковете, които крие шофирането и затова ударите са леки, а какво да кажем за мъжете, които не могат да уловят тънката граница между себепознанието и задоволяване на собственото си Его. не ме разбирайте погрешно, нямам нищо против мъжете, харесвам ги, но всеки е чувал думите:" няма нищо по-глупаво от мъж".
Предпочитам да стигна жива от една точка до друга точка, отколкото да се опитвам да докажа на някого, че жените са добри шофьори.

Топблог каза...

оооо има и Мъже който карат по-зле от малко дете дори :)